Rabu, 30 November 2011

Jenjalan Kat Kelantan ( Bandar Red Warrior )

"Dikmie Kimie"
Punya laa lame tk pg klate byk sgt berubah..kebetolan ade kenduri sepupu kat sane..so amik kesempatan nie nak shot kat kaw. sana..hikhik..honestly kat sane sgt2 byk view yg lawa..hihkik..sgt2 tertarik..nak plak dikmie pg time musin ujan..banjir..nak dijadikan cerita mujur time tu tk ujan..syukur Alhamdulillah sempat la shot skit2..hihkik..dgn hajat nak pg sane kot2 dpt la brjmpe ngan sifu foto classic touch iaitu ( Abe Less ) tp taktau nombor plak..hakhak..dah melepas..pape pn sgt best kat sane..:P


Hasil Sebelum Dan selepas Editing Dikmie Kimie

"DikmieKimie"

Nie ade la skit2 hasil daripada keje2 editing dikmie dr gambar asal kepada gambar yang telah di Edit..:P
so mmg hobi dikmie ske edit2 nie..wat la terbaikk tuk kwn2 nak view..hihkik..kalo nak ikut style dikmie nie kire mmg more pada darmatic skit...or manipulasi laa agak2 nye..:P suke men light2 dr cahaya matahari...:P hikhik..

Editing Totaly : Adobe Photoshop CS5


Sabtu, 19 November 2011

Wedding Story - Siti Norbayah 18.11.2011

"Dikmie Kimie"
Hikhik..kali nie dikmie diberi kepercayaan oleh Wan B Stec (Eksotik Collections) tuk backup job wedding die..Terima kasih byk2 tuk die..hikhik..deborr gak mule2..pape pn dikmie wat the best..walopn tk byk yg dikmie shot..lg dikmie tk sempat nak shot time outdoor..atas sebab2 yg tk dpt dielakkan..hikhik..keseluruhan dikmie puas at..pape pn kaloa de kekurangan bleh laa korang tegur2 okeh..hikhik..dikmie akan sentiasa perbaiki diri dikmie tuk lebih bagus dr segi 
"Wedding Photography".

 

Selasa, 15 November 2011

Talent-Model-Modelan PJK Event

"Dikmie Kimie"

Hurm..kalo nie best skit..hihkik..dikmie berpeluang tuk join "Persatuan Jurufoto Kuantan"(PJK) punya event yang di anjurkan oleh Abe Faisal tuk kategori fashion Model..hikhik..mmg sgt meriah..hampit 30peserta yang join tuk shoot talent2..hikhik..kalo nak sebut pasal lens diorg mmg takyah ckp laa..bapok ahhhh sume len pnjang2..hekhek..dikmie jd segan nak shot..just gune Canon 50mm jek..tp slumber..kate nak bergaul mesra..yg silap dpt tnye2 master2 kat situ..hihkik..byk gak bende yg dikmieblajar time tu..ngan mud2 angle shoot..hihkik..slow2 laa blajar..hihkik..pape pn mmg best..hope PJK akan adekan aktiviti mcm nie setiap bulan..so ade laa gak bnde nak wat ngan study..nak plak dpt kenal2 ngan geng2 foto yg sumenye ade charactot masing2..hekhek..yedop??hikhik..Opps..lpe plak..tak lupe kat Model2 Iaitu..Fatin ngan Zaza Zaura

Pic nie di Shoot Oleh saudara JuruFoto yang handle event Model-Modelan ini..: "Abe Faisal" bleh laa nak add die kat FB..hikhik..

Kat bawah nie laa hasil dari event tu..yang di Shoot oleh Dikmie sendiri..ngan editing sendiri..hikhik..

Isnin, 14 November 2011

Talent-Sakinah

"Dikmie Kimie"
Galeri Outing shot model tuk study editing laa katekan..hikhik..kene layan kat area sawah pawah laa plak..hakhakhak..slumber..pape pn thank kat model nie..deborr bohh shot kat sawah..kat ade Snake..mcm dalam drama2 petang2..hkahakhak..shot skali..lari skali..